Qui som

Parnass és principalment una editorial per a autors novells. Està pensada per a escriptors que desitgin fer-se un lloc al món de la literatura, tinguin la il·lusió de publicar el seu primer llibre i vulguin veure el seu treball publicat per a la seva difusió pública. També és una opció per a autors amb una trajectòria més consolidada que vulguin gestionar de manera més directa els seus llibres. Entenem que cada autor té una motivació pròpia.

A més, oferim serveis editorials tant per a empreses com per a agrupacions i particulars.

L’editorial va néixer fa més de vint anys a Barcelona amb la finalitat d’oferir una alternativa als autors que no trobaven resposta per part de les grans editorials tradicionals. Aquesta iniciativa va obrir un nou model de col·laboració entre escriptors i editorials, una possibilitat que en aquell moment el sector gairebé no contemplava: la possibilitat de publicar la seva obra amb qualitat professional i avalada per una editorial, invertint-hi, si calia, ells mateixos. Tot i que posteriorment van sorgir moltes altres iniciatives amb un model de negoci similar, a Parnass el focus sempre ha sigut obrir escletxes per al talent allà on no n’hi havia.

Amalia Sanchís

Sòcia fundadora i ànima de Parnass Edicions, abans d'aquest projecte va exercir el periodisme i el 1997 va tenir la visió de començar a editar autors novells que no tenien un lloc al món editorial. A més d'editora, és poeta, amb sis llibres publicats i una coautoria d'un altre. La seva obra també està present en nombroses antologies i revistes literàries. A més, treballa en àmbits com la poesia visual, objectual, la performance, el videoart i la instal·lació artística. El 2012 va fundar In-Verso Edicions de Poesia.

Núria Aguiló

S’incorpora com a editora en cap del projecte al 2023, agafant el relleu de l’Amàlia en la gestió de l’editorial. Formada en Filologia Alemanya, Lingüística i Gestió Cultural, ha treballat durant prop de quinze anys en la producció i gestió de projectes artístics, especialment en el camp de les arts escèniques per a companyies reconegudes internacionalment. A més, té experiència en redacció, traducció, correcció i maquetació. Acostumada a recolzar als creadors entre bambolines, ara ho fa entre línies, convertint la seva passió pel món de la literatura en la seva professió.