Com treballem

Cada llibre és un projecte particular i únic que no pot ser estandarditzat, i cal estudiar-lo personalment en tota la seva globalitat.

Els passos en tot procés de publicació són els següents:

1. Rebuda de manuscrit
Rebem el manuscrit i el llegim amb atenció per a valorar si és publicable, és a dir, si té un nivell literari acceptable. Sempre responem a aquells autors que ens contacten i enviem un petit informe sobre el manuscrit: si descartem la publicació, expliquem els motius, i si continuem endavant amb el procés, fem les aportacions que considerem pertinents per a que cada obra guanyi en qualitat.
2. Proposta de col·laboració

Segons cada circumstància, podem proposar diferents col·laboracions, tenint en compte les necessitats i preferències de cada autor. T’assessorem en totes les passes a seguir, ja que moltes vegades un autor novell desconeix quina és la manera més indicada de publicar el seu llibre, com ara quantitat d’exemplars a imprimir, preu de venda, canals de distribució disponibles, com plantejar la presentació i qualsevol dubte que pugui sorgir.

3. Producció

Un cop aclarits els termes de col·laboració i signat el contracte, s’inicia el procés de producció:

  • Maquetació i disseny: Un cop obtinguda la valoració, les condicions d’edició i les característiques tècniques de l’obra i signat el contracte de publicació, procedim a maquetar-la. Facilitarem als autors les galerades i proves de la coberta per a la seva aprovació, ja sigui mitjançant la signatura o per escrit a través del correu electrònic. Es podran proposar alternatives, sempre que s’adaptin a les normes de disseny gràfic establertes per l’editorial.
  • Tràmits burocràtics: PARNASS s’encarrega dels tràmits burocràtics, com l’obtenció de l’ISBN (International Standard Book Number) i el Dipòsit Legal. El tràmit al Registre de la Propietat Intel·lectual el realitzarà personalment l’autor, assegurant-se així de tenir-ho registrat a nom seu. Nosaltres recomanem aquest registre abans d’enviar el llibre a qualsevol editorial.
  • Un cop tot estigui correcte, procedirem amb la publicació en la forma escollida per l’autor (en paper, com a ebook, sota demanda, etc.), i l’obra quedarà llesta.
4. Promoció i distribució

Un cop imprès el llibre, és el moment de la promoció i la distribució. Si l’autor ho desitja, cada llibre es distribueix en punts de venda físics, triats estratègicament, i s’inscriu a diverses plataformes online.

Col·laborem amb diferents distribuïdors (Azeta, Distribuïdora Popular, Promarex, etc.) perquè els llibres puguin arribar a punts de venda físics arreu del país. També treballem amb diverses plataformes de distribució que operen amb el sistema de PoD (Print on Demand). A més, tenim llibreters de confiança que treballen directament amb l’editorial.

L’editorial sempre organitza, com a mínim, una presentació del llibre i dóna suport a les presentacions organitzades pels propis autors. A més, estem presents en les principals fires del sector. La implicació dels autors és fonamental per a una bona promoció del llibre, i tot i que l’editorial dedica sempre temps i recursos a la promoció de cadascun dels seus llibres, també ofereix a cada autor la possibilitat de contractar uns packs promocionals especials en cas que li interessi.

Faqs · Preguntes Freqüents

Hi ha diverses factors però els principals son els següents: en primer lloc la trajectòria de l’autor, un autor novell no vendrà moltes còpies del seu primer llibre. En un mercat on cada dia es publiquen prop de xx obres, sabem que el més adequat, és fer tirades curtes de les primeres obres i així no acumular stocks de llibres. En segon lloc, qüestions econòmiques, de vegades l’editorial descarta assumir riscos però és preferible per un autor fer una primera inversió que segur que recuperarà amb els beneficis dels llibres venuts i que li permetran fer una primera incursió en el món literari.

Oferim aquest servei però aquest no val inclòs en el procés d’edició d’un manuscrit. Les correccions ortotipogràfiques i d’estil s’han de contractar a part però sempre, sempre, revisem les obres amb molta cura i si detectem alguna errada puntual la corregim. Si veiem que cal una correcció completa sempre ho fem saber i l’autor pot optar per contractar-la a l’editorial o a algun altre professional de la seva elecció.

Nosaltres ens fem càrrec de la primera presentació i de signatures de llibres a fires i Sant Jordii donem recolzament en aquelles que l’autor vulgui organitzar individualment. La presentació la podem organitzar en un lloc que ens suggereixis o en espais amb els que col·laborem habitualment. Si el que vols es organitzar un gran esdeveniment, amb catering o música, col·laborem amb professionals que poden ajudar-nos i fan propostes molt interessants! En tot cas, es molt recomanable fer una presentació de la teva obra, és la millor manera de donar-se a conèixer i promocionar-la!

Això sí, un cop tinguem els detalls de la teva presentació, no oblidis publicar-ho a les teves xarxes i convidar-hi tots els coneguts i seguidors!

Sempre hi som a les presentacions que es fan a Barcelona i rodalies i, si el calendari ho permet, intentem anar també a les que es fan fora de d’aquest àmbit territorial. En els casos en què no et puguem acompanyar, t’assessorem en tot allò que calgui i ho promocionarem des de l’editorial.

En els casos d’edició tradicional els drets per l’autor son del 10% i es liquiden semestralment o anual. En els casos de coedició, l’autor percep tots els beneficis de la venda dels llibres (un cop descomptats els percentatges de distribució i llibreters) i també es liquiden un o dos cops l’any.

Un cop publicat, el llibre estarà als catàlegs online de les principals llibreries estatals, de manera que si algú entra en una d’elles i compra el teu llibre, el tindrà a casa en unes 48 hores gràcies al sistema POD (Print On Demand). Aquestes plataformes digitals també permeten distribuir el llibre internacionalment, a mercats com el llatinoamericà.

El llibre també es podrà trobar a diferents llibreries físiques, però que estigui en un lloc destacat de les seves prestatgeries es decsió de cada punt de venda. L’stock de la majoria de llibreries és limitat i escullen amb cura la seva oferta, prioritzant sovint els best-sellers. Per aquest motiu recomanen començar per l’entorn proper als autors i anar augmentant el radi de distribució. Es pot començar per llibreries properes, de la mateixa localitat i/o província i així anar augmentant la repercussió.

I tant, també oferim serveis editorials per a empreses que necessiten editar publicacions internes, per a particulars que volen imprimir llibres de caire personal o per a l’àmbit familiar, per a estudiants que necessitin corregir, maquetar i imprimir tesis doctorals o de fi de grau…Consulta’ns sense compromís!