DONES CREADORES La creació no sap d’homes o dones

portada_muntsa_sombraMUNTSA CUNÍ
Amb il·lustracions de l’autora
Poemes de Dolors Cuní Castell

DESCATALOGAT

Dones creadores ens apropa al món de les dones artistes. L’autora, artista ella també, ens ha fet una petita selecció de dones creadores que han captat tota la seva atenció i li han transmès un munt de sensacions.
Us convidem a viure amb Muntsa Cuní les trobades virtuals amb Sofonisba, Artemisia, Camile, Dora, Frida, Kay… I a gaudir de les seves il.lustracions i dels poemes de Dolors Cuní Castell.
Un llibre de gran bellesa que ens convida a fer aquest viatge virtual pero no per aixó menys real, on l’autora, Muntsa Cuní, amb les seves il·lustracions de suggeridors arbres, i els preciosos poemas de la Dolors Cuní, fan una pincellada a l’ànima d’aquestes dones.
Aconsegueix emocionar veure tota aquesta grandesa que ha estat tant de temps silenciada, elevant la condició de la dona on li pertoca. L’art no coneix sexe.
A mesura que anava llegint el llibre m’atrapaven aquestes entrevistes, em sentia submergir en el temps i formar part del moment embriagada de tanta saviessa.  Ingrid García-Moya

MUNTSA CUNÍ. Nascuda a Barcelona al 1946, on ha viscut gairebé sempre. El llapis i el paper han estat companys en la seva vida. Va estudiar Delineació a l’Escola Industrial de Barcelona. És autodidacta malgrat que ha passat temporades anant a diferents estudis de pintors. És el primer llibre que ha aconseguit fer un stop a la pintura.
Exposicions individuals: Sala Almirall de Barcelona, 2000. Museu Municipal Elisa Cendrero de Ciudad Real, 2001. Centre Cívic Can Deu de Barcelona, 2001. Sala Municipal d’Art de l’Atmella del Vallès, 2000.
Exposicions col·lectives: Mostra Tèxtil de Tona, 1999. Casa Elizalde, 1999. Museu Tèxtil de l’Indumentària, 2000. Sala F.O.C. de Sabadell, 2000. Centre Català d’Artesania de Barcelona, 2001. Asociación de Creadores Textiles de Leganés. Madrid, 2002. Certamen de Pintura. Sitges, 2002. Ajuntament de Premià de Mar, 2003.

DOLORS CUNÍ CASTELL. Nascuda a Barcelona el 1961. Ara viu a Terrassa. Ha estat mestra d’educació especial i directora d’una escola a Cornellà. Ha fet cursos de poesia a l’Ateneu Barcelonès, i és membre de l’Associació de Poetes Terrassencs. Ha copublicat el poemari Mirada/Nubes (Parnass, 2013). Ha rebut alguns premis locals de poesia.