L’OMBRA DE L’OLIVERA

FRANCESCA CLAUSELL

Edició: setembre 2020
ISBN: 978-84-121900-6-9
Gènere: novel·la
Pàgines: 364
Preu: 18 €

Abril de 1938. En Miquel és enviat al front, mobilitzat en l’anomenada «lleva del biberó».
Octubre de 2004. Han passat més de seixanta-cinc anys i d’en Miquel no se’n sap res d’ençà que es va rebre la seva darrera carta des de l’Ebre, uns mesos abans de l’acabament de la Guerra Civil.
La Maria, la seva germana, el va buscar durant anys i no ha deixat d’esperar-lo des de llavors. Ara torna a la recerca d’en Miquel amb l’ajut de la Carme, la seva filla petita, que es va assabentant de les vivències de la seva mare durant els anys tan durs de la conflagració.
Paral·lelament, la Carme inicia la seva recerca personal. Es planteja la seva vida, sense problemes però rutinària i sense il·lusions, i la compara amb el que van patir les dones de la seva família en aquella guerra i la posterior postguerra.
Amb l’ajut d’en Sergio, un historiador amb experiència en localitzar desapareguts a l’Argentina durant el cop d’estat dels militars, les gestions arribaran a bon port.

FRANCESCA CLAUSELL. (Barcelona, 1956)
Actualment viu a Vilanova i la Geltrú, a tocar del seu estimat Mediterrani.
Abans de dedicar-se exclusivament a la narrativa, havia compaginat la seva afició a la lectura i l’escriptura amb la seva professió d’Assistent de direcció general d’una de les més importants mútues d’accidents de treball.
L’any 2014, es va matricular a l’escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, on va estudiar narrativa i novel·la.
Durant els anys d’estudi a l’Ateneu, i entre altres relats, va començar a desplegar la trama d’aquesta novel·la, inspirada en la recerca del seu oncle desaparegut en la Batalla de l’Ebre, i mai trobat.