CANÇÓ SENSE BRESSOL

ROSA MIRAMBELL

Primera edició: novembre de 2018
ISBN: 978-84-949159-9-4
Pàgines: 264
Preu: 16 €

Els anys difícils de la postguerra, son aquí desdramatitzats en descriure les lluites i esperances d’uns joves que proven de fer camí amb totes les limitacions que l’època, la misèria i la manca de possibilitats els oferien. Els artistes especialment, en patien per la manca de contacte amb el món i les mires estretes de la societat en general. A les històries d’aquests joves s’hi barreja l’amor, l’ambició i l’angoixa adolescent, que els abocarà finalment al destí que ells mateixos s’han preparat.

ROSA MIRAMBELL (Barcelona, 1933) és pintora i gravadora. Va estudiar a l’Escola de la Llotja i a l’Escola de Belles Arts de Sant Jordi (Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona), on es va doctorar. Ha estat guardonada amb diversos premis internacionals, com el Matilde Lorovere de Nàpols; el del Salon International d’Arts Plastiques de Bèziers i el de l’Accademia Internazionale di Arte Moderna de Roma.
Ha fet nombroses exposicions, tant individuals com col·lectives, principalment a Barcelona i Cadaqués.
Hi ha obra seva en diversos museus i galeries, com el Museo Zabaleta de Jaén, el Museu Tèxtil i d’Indumentària, la Galeria Lleonart de Barcelona, o el Taller Galeria Fort de Cadaqués.
Ha escrit sobre teoria de l’art en el assaig Música per a pintors (i viceversa). Barcelona: Abadia de Montserrat, 2008. El seu fons personal, format per gravats, matrius, estampes i llibres de bibliòfil, es conserva a la Biblioteca de Catalunya.