VERSOS DE FORJA

MARIA BONAFONT

Edició: setembre de 2019
ISBN: 978-84-120338-5-4
Pàgines: 94 amb 27 fotografies a color
Preu: 12 €

Versos de forja, un títol que ens suggereix poesia i ferro forjat. Una simbiosi que Amadeu Bonafont va aconseguir fer latent al llarg de la seva trajectòria artística amb les seves obres forjades a cop de mall, plenes del caliu que manava de la seva fornal i de les seves mans prodigioses.
Tots aquests treballs els trobareu, dins d’aquestes pàgines, embolcallats  per les paraules de la seva filla, l’autora d’aquest llibre, que ens ofereix la delicada presència de l’art de la poesia, amb la sensibilitat amorosa que l’ha inspirat per revestir cada figura amb un petit mantell teixit de versos.

MARIA BONAFONT. Nascuda a Barcelona.
És bibliotecària i poeta.
Ha publicat quatre llibres de poesia: 60 x 60 vida i poesia (2004), De bat a bat, la vida (2010), Aigües profundes (2014) i Orígens, ressons i contrallums (2017) i ha col·laborat en antologies i revistes literàries.
Actualment, imparteix xerrades en centres culturals i biblioteques. Ha obtingut diversos premis entre ells el Premi Montseny, el Premi Francesc Martí Queixalós, el Premi Enric Gall, la Flor Natural de la Generalitat de Catalunya i la Viola de l’Ajuntament de Barcelona, en els Jocs Florals de la Tardor.
L’any 2012 va rebre la distinció poètica de Mestre en Gai Saber i la de Madona de Justícia del Capítol Nobiliari dels Homes de Paratge del Principat de Catalunya. Alguns dels seus poemes han estat musicats.
És membre del Seminari d’Investigació Poètica i Filosòfica de Barcelona, dirigit per Josep Colet i Giralt, on actualment està realitzant un ampli estudi sobre la Filosofia Globalista de Lluís Maria Xirinacs.
Pertany a l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana.