PLUGIM D'ESTELS

Abril 2024

978 84 1279921 7

Poesia

154

15€

Lleonard del Rio Campmajó

Escriure versos és obrir una finestra a la novetat, a la sorpresa: el nou poemari de Lleonard del Rio Campmajó, Plugim d’estels, ens ofereix un paisatge inèdit , singular, una obra creativa, l’infantament d’una realitat sensible. Ja Horaci, en la seva Art poètica , aconsella d’introducir elements d’efecte innovador, de manera subtil i curosa.
El poeta sent la necessitat d’expressar el pensament les emocions i els somnis en imatges i es deixa sorprendre per la novetat del que veu sent o imagina. En aquest recull de composicions, l’autor ha volgut aplegar hi tots els treballs inèdits premiats i que no havien estat publicats en els seus llibres anteriors. D’aquí ve el títol de Plugim d’estels, com una metàfora dels quaranta dos premis o distincions que han rebut els treballs que s’hi apleguen. Com pluja de gotes menudes que han anat assaonant el seu terrer literari.

LLEONARD DEL RIO

S’inicia l’any 1959 a Ràdio Igualada. Pioner dels programes en llengua catalana realitzats en una emissora oficial. Des del 1961 escriu a Igualada, periòdic de l’Anoia, del que és director en el període 1972-1978. Aquest darrer any promou la creació de  l’editorial Gràfiques Anoia S. A. Ha estat corresponsal de diferents agències i mitjans de comunicació. En l’actualitat escriu a L’Enllaç dels anoiencs i col·labora en altres mitjans informatius. Des de 1996 s’ha dedicat activament a la composició poètica. També té editats cassets cedés i devedés.

Ha aconseguit prop de 250 premis literaris. És mestre en gai saber per Almoster,  Perpinyà i Lliçà de Vall. Guionista, autor, actor i director teatral. Ha fet cinema d’aficionats.

Comprar llibre: contactar amb editorial