PLOU SOBRE TXERNÒBIL

FREDERIC SAINT POL

Edició: març de 2018
ISBN: 978-84-948293-1-4
Pàgines: 44
Preu: 10 €

 

A partir un article de John Carlin sobre l’aniversari de l’accident de Txernòbil, l’autor conèixer la història d’una parella d’Ucraïna, el Víktor i la Tatiana, que l’any 1986 vivien feliços a Prípiat, amb molts projectes de futur i il·lusions… i com un dia tot va canviar i un factor va alterar les seves vides.
Plou sobre Txernòbil és un cant, és un crit a l’amor, a l’esperança, al record, a la vida.
És una reflexió personal, sobre els anhels, els moments fugaços, del moment precís, dels sentiments amagats i no amagats, de les il·lusions frustrades, de l’amor.

 

FREDERIC SAINT POL  [Santa Perpètua de Mogoda, 1961]
Artista autodidacta amb formació en tècniques de pintura des de 1970. El seu estil ha estat marcat per una clara influència de l’obra d’Antoni Tàpies i l’informalisme: basat en l’experimentació constant amb la matèria de l’art abstracte, bàsicament, a la recerca d’una obra conceptual i emocional.
La seva obra es desenvolupa per una intensa labor en l’estudi del color i la forma. Va des d’una pintura matèrica d’influències informalistes i Tapianes, passant per la representació pictòrica basada en l’expressionisme abstracte, i del gest que far el pinzell en sèries de transformacions lineals i corbes a base de seqüències successives o sèries cícliques d’imatges. Elements signis, cal·ligràfics i conceptuals, experimenta’n amb la matèria i l’espai, i influències tapianes.