PÀGINES VISCUDES D'UN CATALÀ A PARÍS

JOSEP MARIA PUIG I TORNABELL

DESCATALOGAT

Edició: març de 2021
ISBN: 978-84-122620-5-6
Gènere: novel·la
Pàgines: 226
Preu: 15 €

Pàgines viscudes d’un català a París es una novel·la sobre la vida d’un home, nascut l’any 1902, durant el regnat d’Alfons XIII, fill d’un pintor de parets i d’una portera d’una casa de veïns. Mentre fa la quota del servei militar a Montjuïc, sap que l’enviaran a la guerra del Marroc i deserta. A partir d’aquí inicia una travessia vital i portat per les vicissituds socials i polítiques d’un temps convuls que li va tocar viure, fa un periple a través de França.
Finalment, torna a Barcelona per acollir-se a l’amnistia decretada pel rei. Es casa i té dos fills. Però un cop acabada la guerra civil, és denunciat i empresonat a la Model, durant més de dos anys, i després desterrat a València. Un cop alliberat, torna a Barcelona amb la família, on gaudeix d’una vida tranquil·la fins el final dels seus dies.

JOSEP M PUIG I TORNABELL. És natural de Barcelona, ciutat en la que també resideix.
Després d’una vida consagrada a ser empresari industrial, s’ha dedicat a la escriptura i és autor de dos llibres de poemes La vida, aquest poema de tot temps i Un tast de vida. Actualment està escrivint la seva segona novel·la.