MARE NOSTRUM. Petjades poètiques d'un viatger

ALBERT VERNET I MATEU

Edició: desembre 2018
ISBN: 978-84-949617-0-0
Pàgines: 528
Preu: 25 €

Aquest llibre vol ser l’expressió d’unes vivències experimentades al llarg d’uns viatges fets a diversos països riberencs de la Mediterrània, d’aquí el nom de Mare Nostrum.
L’autor intenta reflectir-hi uns sentiments poètics, viscuts profundament, que l’hi han plagut escriure en format de sonet. Són catorze els països que inclou aquest volum, treballat durant els vint anys als quals ha dedicat la major part de les vacances: conèixer, dins del possible, part de l’antiga i rica història que encara serven aquests països, continguda en ciutats i paisatges, i en l’obra artística, creada per l’home, a través de l’arquitectura, la pintura, l’escultura, la literatura, etc.

 

ALBERT VERNET I MATEU. [El Masroig (Priorat), 1939]
De jove es desplaçà a Barcelona on orientà estudis i feina adreçats al camp de l’administració d’empreses (Escola d’Estudis Mercantils de Barcelona i Escola Superior de Màrqueting i Administració). Pel que fa al món de la poesia hi ha dedicat cinc cursos, impartits pel poeta Josep Colet i Giralt, director del Seminari d’Investigació Poètica.
Amb el poeta Esteve Amigó i altres amics, el 1989, van editar el llibre de poemes Els Ninots, origen d’una amistat. És autor també del llibre Santes Creus, història i poesia (Fundació Roger de Belfort, Reus, 2001). Conjuntament també amb l’Esteve Amigó i l’aportació musical d’Artur Àlvarez i Vicent Pons, de Castelló de la Plana, van gravar una casset titulada Música i Paraules (2004). I  amb veu i música de l’Artur, es materialitzava, en format CD, un poemari titulat Castelló, triangulada plana, presentat per la Universitat Jaume I de Castelló. El compositor i director Jordi Rigol ha posat música a tres de les seves poesies nadalenques, publicades per DINSIC, S.L. I el 2014, igualment en col·laboració amb Esteve Amigó, sortia el llibre Torna Nadal, compendi de cinquanta anys, ininterromputs, de nadales. El 2016, amb motiu de la celebració del setè centenari de la mort de Ramon Llull, la Revista Internacional d’Humanitats de la Universitat de Sâo Paulo publicà setze poemes corresponents a l’apartat d’aquest llibre, dedicat a Ramon Llull.
Ha rebut diversos premis, concedits al Principat i al País Valencià.
Pertany al grup literari Aura Poètica i Musical de la casa Golferichs i, durant dotze anys, ha participat en les vetllades poètiques de Poesia Viva.
Col·labora a les revistes Espais, de Barcelona i Estel, de Castelló de la Plana.