LA ROSER I LA FÀBRICA

portada_roser_webLLEONARD DEL RIO i CAMPMAJÓ
Flor Natural i Premi Bellaguarda de l’Acadèmia dels Jocs Florals del Rosselló 2014

Primera edició: setembre de 2015
ISBN: 978-84-944226-1-4
Pàgines: 150
Preu: 12,00 €
l·lustracions de Jordi Llucià i Martí
Pròleg de Josep Miserachs i Nadal
Disseny de coberta de Cristina Rius

La història és escrita en forma de dietari. Els poemes son un recull d’impressions d’un personatge jove, anomenat Francesc, en un curt però  important moment de la seva vida: un canvi de feina a la fàbrica i el  seu enamorament de la Roser; una circumstància que suposarà un feliç esperó en el seu món. Una història senzilla, que segons l’autor, en Lleonard del Rio, pretén ser simpàtica i atractiva, procurant explicar  de forma àgil, jovial i amb una punta d’emotivitat.

En uns moments de dictadura digital, de veritats virtuals i de vida accelerada, apareix un nou llibre de poesia d’en Lleonard del Rio. És un regal que ens calia: un llibre de poesia amb efectes balsàmics en un món eixelebrat i poc subtil. En aquesta hora greu, en què tot és immediat i ningú no té paciència per a la paraula madura i tranquil·la, un llibre de poesia és un analgèsic que ens cura amb metàfores, sentiments i subtileses insinuades.
Ens calen llibres i poetes, i ens calen llibres de poesia que ens abasseguin amb l’olor embriagadora de la impremta, llibres per amanyagar abans que el son ens posseeixi i llibres catàrtics en un món, a vegades, molt injust. Del pròleg de Josep Miserachs i Nadal

Lleonardo del Rio i Campmajó. (Igualada, 1942). Escriptor i periodista.
S’inicia l’any 1959 aRàdio Igualada. Des de 1961 escriu a Igualada, periòdic de l’Anoia, del qual és director en el període 1972-1978. Aquest darrer any promou la creació de l’editorial Gràfiques Anoia S.A. (1978-1995), de la qual passa a ser president. Ha estat corresponsal informatiu en diferents agències i mitjans de comunicació. En l’actualitat escriu a L’Enllaç i col·labora en altres mitjans informatius locals i estatals. Autor i director de la col·lecció Anuari Igualadí (1980-1987) i d’altres publicacions, entre elles El Trumfo.
Des de 1996 s’ha dedicat activament a la composició poètica, havent publicat sis poemaris, i ha participat en diverses antologies. També cassets, cedés i devedés. Ha aconseguit uns dos-cents premis literaris. Guionista, autor, actor i director teatral. Igualment ha fet cinema d’afeccionats.
Fundador i promotor d’entitats culturals i artístiques, publicacions, actes socials i concursos de rapsòdia, ha presentat centenars d’actes i festivals. Com a rapsode ha donat múltiples recitals. President i cantaire de la Coral de Santa Maria d’Igualada.
Guardonat amb diverses distincions culturals, artístiques i associatives. L’any 2009 setze entitats artístiques li van dedicar un gran festival d’homenatge ciutadà.

comprar_libro_dto