LA FALSA FLOR

JOSEP ANTON SOLDEVILA

Col·lecció POETIKAS
Primera edició: novembre de 2017
ISBN: 978-84-947197-4-5
Preu: 10,- €
Pàgines: 70

Després de la magnífica trilogia constituïda per El llibre dels adéus, Des del desert i El mur de Planck, ens retrobem en aquest nou llibre al Josep Anton Soldevila més proper als seus orígens, ja que a La falsa flor el lirisme amorós és el gran protagonista. Soldevila busca l’expressivitat fent servir només les paraules precises, amb la màxima economia del llenguatge, en el tan difícil exercici de la concisió verbal que el caracteritza. A través d’un llenguatge aparentment planer, el poeta captiva des del primer moment al lector, al qual farà còmplice de les seves reflexions sobre l’amor, el desig, el pas del temps i el record.

JOSEP ANTON SOLDEVILA [Barcelona, 1948]
És Llicenciat en Ciències Econòmiques i Màster en Desenvolupament de Recursos Humans. Al marge de la seva professió, ha exercit diversos càrrecs directius en institucions artístiques i culturals.
Amb aquest poemari, La Falsa Flor, ha publicat deu llibres de poesia, a més de dues novel·les i un llibre de narracions curtes. Entre els darrers títols de poesia citarem els més recents: Últim Refugi , que va merèixer la Viola d’Argent dels Jocs Florals de Barcelona de l’any 2000, i la trilogia formada pels títols: El llibre dels adéus , Des del desert i El Mur de Planck, aquest últim guardonat amb el Premi Octubre Vicent Andrés Estellés de 2012. Ha guanyat també la Gran Medalla dels Jocs Florals del Rosselló del 2002 i el Guillem Viladot del 2009. El 2016 Playa de Akaba va publicar una antologia bilingüe de la seva poesia editada entre 1977 i 2015.
També ha conreat la crítica d’arts plàstiques, les col·laboracions periodístiques i radiofòniques i la producció de vídeo arts. Part de la seva obra ha estat traduïda a diversos idiomes.