CUENTOS CRUELES

ROSA MIRAMBELL

Col·lecció ELIPSIS
Edició: abril 2023
ISBN: 978-84-126852-6-8
Gènere: relats
Pàgines: 138
Preu: 16 €

Cuentos crueles és una col·lecció de relats breus, on el món oníric, tant dels somnis com el dels somnis, o entreson, és present com a tema principal, recolzat en imatges que la mateixa autora realitza, per a ajudar a la creació d’un clima que es vol tan senzill i quotidià, com a sorprenent i inesperat, en una mescla de realitat-irrealitat que transcendeixi el purament narratiu.

ROSA MIRAMBELL

Barcelona, 1933.
Amb una decidida vocació per la pintura, als 15 anys va entrar a treballar de miniaturista en el taller de Consol Mascareñas, mentre estudiava a l’Escola La Llotja i més tard a l’Escola de Belles arts de Sant Jordi, on es va doctorar. També va estudiar dansa a l’Institut del Teatre, i en 1995 va començar estudis de solfeig, cant i piano, activitats que no ha abandonat, sense descurar la seva dedicació a les lletres i a la pintura. La seva obra figura en molts museus, tant d’Espanya com d’Europa.
Ha conreat l’escriptura des de molt jove escrivint els seus diaris, que va resumir en l’assaig Música per a pintors i viceversa (Abadia de Montserrat, 2008). També va conrear la poesia, dels 50 als 80, publicant en alguna revista encoratjada per Francisco Hernández-Pinzón, nebot i secretari de Juan Ramón Jiménez, qui havia llegit els seus poemes, i per José Corredor-Matheos, jurat del premi Ciutat de Barcelona, en el qual va quedar semifinalista, Viaje a Libra publicat per aquest mateix segell editorial en 2022. Al 2018 va sortir la seva novel·la Cançó sense bressol (Parnass).