HAIKUS

JOSEP COLET I GIRALT

Edició: desembre de 2021
ISBN: 978-84-124491-3-6
Gènere: poesia
Pàgines: 68
Preu: 11 €

Heus aquí una gran diversitat de més de dos-cents quaranta haikus, els petits poemes i grans representants de la poesia japonesa i que Josep Colet i Giralt els ha impregnat amb l’essència del nostre tarannà mediterrani realista, satíric, amorós, i fins i tot reivindicatiu. Van ser escrits durant el període del primer confinament de la covid i, és per això, que l’autor fa giravoltar aquests glops poètics a l’entorn d’una enigmàtica «corona», la del virus intrús. Haikus és el seu darrer llibre i aquesta publicació és a títol pòstum.

JOSEP COLET I GIRALT. [Barcelona 1935-2021]
Era llicenciat en Dret i professor de català per la Universitat de Barcelona. Autor d’una novel·la, una vintena de llibres de poesia, dos assajos, un curs de català per castellanoparlants i més d’un centenar de pròlegs i de poemes en revistes i antologies. Va col·laborar en diverses publicacions literàries.
Va ser cofundador del Grup Literari Poesia Viva que va tenir una trajectòria d’activitat de 40 anys. Va dirigir, durant més de 20 anys, el Seminari d’Investigació Poètica i el de Filosofia Globalista.
Es va dedicat exclusivament a la cultura catalana i va ser un mestre per molts dels poetes que conformen el panorama actual de la poesia del nostre país.